Ob nakupu računalnika prenos podatkov iz starega računalnika samo 5 €!

Menjava ali popravilo tipkovnice na prenosniku

Nujno morate poslati mail sodelavcu vaša tipka @ pa ne deluje! Izdala vas je lastna tipkovnica.
4.9 / 5 Gogle reviews

Potrebujete pomoč?

Z veseljem vam bomo pomagali. Prednostna popravila se obravnavajo v eni uri. Priporočamo rezervacijo termina na telefon:
040/768-404

Odpiralni čas

Pon - Pet:
09:00 - 17:00 h.
Sobota:
Urgenca.
KAKO DO NAS?

Težk0 je tipkat1 p0 okvaryeni tip0k0vnic!

Tudi lastniki namiznih računalniki se srečujejo z okvarjenimi tipkovnicami. Vendar je njihova težava enostavno rešljiva. Tipkovnica za namizni računalnik se lahko kupi že od slabih 15 € dalje. Tudi lastniki prenosnih računalnikov lahko uporabljajo zunanjo tipkovnico namesto obstoječe, ki ne deluje več pravilno. Strinjamo pa se, da je rešitev nepraktična. Smisel prenosnega računalnika je ravno v tem, da ima delujočo baterijo in tipkovnico. Je lahek in enostavno prenosljiv. Dodatna namizna tipkovnica je vse drugo kot rešitev težave.

Kateri so najbolj pogosti razlogi za okvaro tipkovnice na prenosniku?

Težave s tipkovnico

Programske težave z gonilniki tipkovnice

Da, tudi tipkovnica ima napisan program, ki je nameščen v gonilniku naprave. Če ta gonilnik ne deluje pravilno vam lahko tipkovnica ne dela ali pa se tipke čudno odzivajo. Recimo, da so tipke med samo čisto pomešane. Najlažji način za ugotovitev ali je težava v gonilniku tipkovnice je, da si začasno namestite iz USB ključa Linux operacijski sistem. Če vaša tipkovnica v Linuxu deluje pomeni, da je vaš gonilnik za tipkovnico v Windows operacijskem sistemu pokvarjen.

Težavo lahko odpravite sami tako, da odstranite gonilnik iz Upravitelja naprav in ponovno zaženete računalnik.

Čiščenje tipkovnice

Če tudi med malico uporabljate prenosni računalnik se bo s časom pod tipkami tipkovnice nabralo veliko zanimljivih ostankov hrane. Te drobci naj si bodi hrane ali prahu lahko fizično preprečujejo posameznim tipkam, da sprožijo kontakt za ustrezno črko.

Težavo lahko odpravite sami tako, da tipkovnico nežno posesate ali izpihate z zrakom pod pritiskom. Priporočam vam uporabo čistilnega zraka iz plastenke. Saj ta nima tako močnega pritiska kot recimo kompresorska postaja na bencinskih servisih.
Čeprav ni potrebno obrisati površino tipkovnice zato, da bo pričela delovati. Je to zelo priporočljivo zaradi bakterij, ki se naberejo na površini tipkovnice in prenosnika.
Čiščenje tipkovnice z zrakomOdtrgana tipka na tipkovnici

Odtrgane tipke na tipkovnici

Če je njihov mehanizem še cel se taka tipka lahko ponovno namesti na svoje mesto. Res pa je, da potrebujete dober vid in zelo tanko pinceto. V kolikor je mehanizem tipke uničen vam predlagamo da zamenjate tipkovnico na prenosniku.

Nekatere tipke delajo druge so neodzivne

Če ste probali namestiti nove gonilnike in ste tipkovnico očistili, ona pa še vedno ne dela je lahko težava resnejša. Tipkovnice prenehajo delovati zaradi sledečih razlogov:

Dotrajanost
Rešitev: menjava.
Politje z tekočino
Rešitev: menjava in sanacija prenosnika zaradi politja tekočine.
Napaka na konektorju matične plošče
Popravilo konektorja matične plošče

V teh primerih je težava resnejše narave. Odsvetujemo vam, da se popravila lotite sami. Priporočamo vam, da vam popravilo opravi računalniški servis po vaši izbiri.
Menjava tipkovnice na prenosniku

Ne odlašajte s popravilom

Težave in napake ne bodo izginile same od sebe.
Brezplačni diagnostični pregled računalniške opreme!

Prispevajte k varovanju okolja pred elektronskimi odpadki.

Na našem servisu ne morete izgubiti. Lahko samo dobite vašo napravo popravljeno!
Veseli smo, da se odločate za popravilo vašega računalnika in ne za nakup novega. Današnji računalniki so zelo zmogljivi. Za večino uporabnikov celo preveč. Zaradi okvare v elektronskem vezju vam ni potrebno zavreči računalnika. Večina okvar je res malenkostnih za popravilo pa je potreben kratek čas. Z veseljem vam povemo, da se lahko popravi skoraj vse. Okolje bo na ta način manj obremenjeno. Vaša denarnica pa debelejša.
Manj elektronskega odpada.
Hitrejše kot nastavitev novega računalnika.
Ceneje kot nakup novega računalnika.

Tudi vam zagotavljamo

celovito, hitro in pozitivno servisno storitev

Varnost vaših podatkov

Možno, da ste imeli v preteklosti slabe izkušnje z drugimi računalniškimi servisi, zato razumemo vašo previdnost. Tukaj smo, da vam pomagamo in ne povzročamo dodatnih težav.
Več o varovanju podatkov

Hitro popravilo

Ne želite biti dolgo brez svojega računalnika?
Obvezujemo se k popravilu v 48 urah ali prej. Hitro in kvalitetno do rešitve.
Več o hitrem servisu

Brezplačno diagnostiko

Bodite brez skrbi. Tukaj smo, da vam predlagamo najboljšo rešitev. Če se ne odločite za popravilo, vam vaš računalnik po končani diagnostiki enostavno in brezplačno vrnemo nazaj.
Več o brezplačni diagnostiki

Garancijo na popravilo

Standardna 12 mesečna garancija na popravila računalnikov. Če računalnika ne boste polivali z vodo, metali ob tla in uporabljali, ko okoli vas švigajo strele, je 12 mesečna garancija za vas garantirana.
Več o garanciji na popravilo

Pridit! Vsako mnenje šteje.

Naše stranke pravijo o nas:
Pa tako vam nisem nič verjela. Nikoli ne bom pozabila kako sem bila proti menjavi diska. Sedaj, pa je moj prenosnik kot nov. In to samo zaradi diska!
Tina Štrus
Zelo sem zadovoljen z vami! Vem, da sem s popravilom napajalnega konektorja odlašal predolgo. Moja napaka. Vam, pa samo pohvale. Ste prijazni in strokovni.
Ratko Kisić
Odsvetovali ste mi popravilo. Ker sem po naravi trmasta sem šla drugam. Po drugo mnenje verjetno. Moj dvom do vas ni bil upravičen.
Špela Nanut
Copyright © 2022 Redit.si
phoneclockmagnifiercrossmenuchevron-down