Ob nakupu računalnika prenos podatkov iz starega računalnika samo 5 €!

Varnost podatkov med tem
ko je vaš računalnik na
na servisu

V našem računalniškem servisu imamo vzpostavljen strog varnostni režim za kopiranje in varovanje podatkov. Tako naših kot vaših.

Vaših podatkov se ne dotikamo!

Vaših podatkov ne gledamo, prebiramo, kopiramo ali delimo. To so vaši podatki. Vaša intima in nihšče nima pravice posegati po njih. Pri diagnostičnem pregledu se opravijo strojni testi. Pogoj, da lahko opravimo strojni test je, da se računalnik prižge. V primeru, da računalnika ne moremo prižgati pregledamo ročno komponente računalnika. V prvem in drugem primeru so vaši podatki varni na vašem disku.

Med čakanjem na rezervni dele

Po vaši potrditvi popravila se vgradijo novi rezervni deli. Včasih jih nimamo na zalogi in jih je potrebno naročiti. V času ko se čaka na rezervne dele je vaš računalnik pospravljen v označeni škatli z številko vašega delovnega naloga. V škatli so vsi sestavni deli računalnika in tudi vsi nosilci podatkov.

Nadgradnja operacijskega sistema

Pred vsako nadgradnjo, spreminjanjem glavnih registrov ali drugimi kritičnimi posegi v vaš operacijski sistem se izvede preventivna izdelava varnostne kopije vašega nosilca podatkov. Tudi če bi slučajno kaj šlo narobe imamo identično kopijo vašega diska, ki ga lahko v roku parih ur obnovimo.

Shranjevanje varnostne kopije

Po izdelavi varnostne kopije se en izvod obdrži na fizičnem disku, drugi izvod pa na našem strežniku. Fizični nosilec je prisoten do zaključka servisnega naloga. Takoj ko prevzamete vaš računalnik na našem servisu se trajno izbriše. Kopija, ki pa je na našem strežniku ostane tam še 14 dni. Samo iz naslova dobre prakse jo hranimo pri nas. Po 14 dneh se tudi ta zapis trajno izbriše.

Zakaj vaše podatke hranimo 14 dni?

Sicer se ni velikokrat zgodilo, da se je naši stranki dozdevalo, da ji manjka kakšen podatek. Zaradi nas in tudi zaradi vas vam v tem času 14 dni lahko v roku ene ure postrežemo z vašimi podatki. Lahko jih primerjate po mili volji. Mi vemo, da se napaka pri prenosu ne more zgoditi, ker je strojno vodena. Človeška napaka je izključena.

Kako varna je shramba na našem strežniku?

Zelo. Kot veste je danes vse povezano v omrežje in kasneje tudi z internetom. Tega se verjamite zavedamo tudi mi. Prostor kjer se hranijo vaši in naši podatki je ločen od preostalega servisa. Dostop je omejen. Strežnik ima ločen IP naslov, ločen Firewall in ločeno mrežno stikalo. Če ne veste točnega IP naslova in če ne prihajate iz točno prenastavljenega IP računalnika so ti podatki nedosegljivi. Še več, tudi če se okvari eden izmed 8 diskov na sektorju se podatki ne morejo poškodovati ali izgubiti. Enostavno zamenjamo disk in podatki se obnovijo.

Okužba z virusom iz drugega računalnika med servisnim posegom

Na servisu HELP404 imamo fizično ločene mreže za hrambo podatkov, naše interno omrežje in računalnike ter računalnike od strank. Računalniki od strank se ne vidijo znotraj servisne mreže. Ne morejo si pošiljati podatke, zlonamerne kode ali se kako drugače spoznati in širiti okužbe.

Tedensko se srečujemo z okuženimi računalniki s kripto virusi. Če znamo in zmoremo zajeziti napad in širjenje kripto virusa, znamo in zmoremo preprečiti širjenje navadnih računalniških virusov.

Če izgubimo zaupanje strank smo izgubili podjetje

Res je, vaše zaupanje nam je najbolj pomembno. Če izgubimo vaše zaupanje smo izgubili vse. Zato si upamo trditi, da smo za varnost podatkov ki se hranijo pri nas naredili več kot kateri koli servis v Sloveniji. Ni nam znano, da bi računalniški servis namenil toliko finančnih sredstev za varovanje podatkov. V navadi je, da je vsaka stranka odgovorna za svoje podatke in si mora izdelati varnosto kopijo sama. Pri nas jo izdelamo mi brezplačno.

Pridit! Vsako mnenje šteje.

Naše stranke pravijo o nas:
Pa tako vam nisem nič verjela. Nikoli ne bom pozabila kako sem bila proti menjavi diska. Sedaj, pa je moj prenosnik kot nov. In to samo zaradi diska!
Tina Štrus
Zelo sem zadovoljen z vami! Vem, da sem s popravilom napajalnega konektorja odlašal predolgo. Moja napaka. Vam, pa samo pohvale. Ste prijazni in strokovni.
Ratko Kisić
Odsvetovali ste mi popravilo. Ker sem po naravi trmasta sem šla drugam. Po drugo mnenje verjetno. Moj dvom do vas ni bil upravičen.
Špela Nanut

Ne odlašajte s popravilom

Težave in napake ne bodo izginile same od sebe.
Brezplačni diagnostični pregled računalniške opreme!

Prispevajte k varovanju okolja pred elektronskimi odpadki.

Na našem servisu ne morete izgubiti. Lahko samo dobite vašo napravo popravljeno!
Veseli smo, da se odločate za popravilo vašega računalnika in ne za nakup novega. Današnji računalniki so zelo zmogljivi. Za večino uporabnikov celo preveč. Zaradi okvare v elektronskem vezju vam ni potrebno zavreči računalnika. Večina okvar je res malenkostnih za popravilo pa je potreben kratek čas. Z veseljem vam povemo, da se lahko popravi skoraj vse. Okolje bo na ta način manj obremenjeno. Vaša denarnica pa debelejša.
Manj elektronskega odpada.
Hitrejše kot nastavitev novega računalnika.
Ceneje kot nakup novega računalnika.
Copyright © 2022 Redit.si
magnifiercrossmenuchevron-down