Reševanje podatkov

Rešujemo podatke iz trdih diskov, mobilnih telefonov, usb ključev, SSD diskov, spominskih kartic in raid diskov.

Diagnostika okvare je brezplačna.

Trdi diski se kvarijo. USB ključi, spominske kartice in telefoni tudi. In kadar se, s seboj vzamejo za vedno vse družinske slike, video posnetke in kopico pomembnih zasebnih in poslovnih podatkov. To je res grozna izguba in izkušnja. Ker pa vam podatke lahko rešimo skoraj v vseh primerih, si lahko oddahnete.


Vas zanima cena? Nam je vseeno ali gre za družinske slike ali za poslovne podatke. Ne delamo razlik v ceni. Če odmislimo možnost, ki vam jo ponuja sosedov fant, so naše cene najugodnejše v Sloveniji. Razlika med nami in sosedovim fantom je (sem spadajo tudi samooklicani računalniški servisi, ki nimajo strojne in programske opreme za reševanje podatkov), da pri sosedu podatke nikoli več ne boste dobili nazaj. Še več, najverjetneje vam tudi mi kasneje ne bomo mogli pomagati.

Ravno zato ker vam želimo pomagati, uporabljamo najmodernejša orodja za reševanje podatkov. Našim strankam nudimo samo najhitrejše in varne storitve. Vsem strankam garantiramo popolno diskretnost in varnost podatkov.

Cena reševanja podatkov ni odvisna od tipa podatkov. Cena je odvisna izključno od tipa okvare.

Če ne rešimo podatkov nam ni potrebno plačati.
Vsi podatki so vam vidni v našem računalniškem servisu pred plačilom.
Možnost plačila na obroke.

Napravo nam lahko osebno prinesete ali pa jo pošljite po kurirski službi na naš naslov.

Kako poteka reševanje podatkov?

Predno kar koli povemo, moramo fizično prejeti vaš nosilec podatkov. Prva stvar, ki jo naredimo ob prejemo je diagnostika okvare. Okvare na nosilcih podatkov se delijo v tri skupine:

Programska napaka na zapisu medija

Tako imenovani "BAD SECTOR" in "BOOT PARTICIJA" so najlažje oblike okvare nosilnega medija. Odvisno od količine podatkov so podatki rešeni v parih dneh. Znaki te okvare so, da samo določene podatke ne morete prebrati iz nosilca ali pa, da vam računalnik javlja da ni prisotnega trdega diska. 

Programske napake na elektroniki medija

Sem spadajo vse napake, ki se pojavijo nenadoma. Nosilec podatkov več ne deluje. V določenih primerih je viden na računalniku, vendar ne deluje. Občasno je okvarjena lahko tudi sama elektronika nosilca medija. V prvem primeru se ponastavi programska oprema nosilca na njegovi elektroniki. V drugem primeru, pa se na elektroniki zamenja okvarjeno komponento ali pa se kompletno elektronsko vezje zamnenja z nadomestnim.

Fizična mehanska okvara na nosilcu podatkov

Mehanski trdi disk: Zaganjanje motorja trdega diska, piskanje, cinglanje in ostali čudni zvoki so znak mehanske napake. Disk ne prižigajte več, ker v nasprotnem primeru boste vse podatke uničili do konca sami. Verjetnost rešitve je 85%.

SSD disk: odvisno od modela in proizvajalca in kako močno je fizično poškodovan.

USB ključ ali spomiska kartica: odvisno kako močno je fizično poškodovana. Poškodovan konektor je najlažja oblika poškodbe. Tukaj skoraj ne moremo govoriti o reševanju podatkov ampak o klasični menjavi konektorja. Težje oblike poškodbe so, ko je poškodovana elektronika na nivoju čipa.

Pametni telefoni: odvisno kako močno je fizično poškodovan. V primeru, da telefon ne deluje zaradi napake se telefon popravi do te mere, da se podatki lahko prenesejo.

Na podlagi zgoraja opisanih napak lahko ceno reševanja podatkov preverite tudi v našem ceniku.

Čas, ki ga potrebujemo za diagnostiko okvare je do tri delovne dni. Po končani diagnostiki vam sporočimo kakšna napaka je na vašem nosilcu podatkov.

Nič vas ne stane, da okvarjen nosilec podatkov prinesete k nam. Diagnostiko opravimo brezplačno!

Rezerviraj termin

Naročene stranke imajo prednost

Pred popravilom se opravi diagnostika, ki je brezplačna.

Pokličite nas!


0
MESECEV
na popravila!
© 2022 Servis računalnikov Help 404. All Rights Reserved. Powered by Politag